Aanpak

 Re-integratie én persoonlijke groei

Re-integratie in Actie combineert intensieve re-integratiebegeleiding met coaching op persoonlijke groei en vitaliteit. Alle onderdelen zijn strategisch op elkaar afgestemd en versterken elkaar. Het totale programma duurt zes maanden.

Gedurende ons 2e spoortraject krijgt de werknemer individuele re-integratiebegeleiding op maat. Daarbij werken onze ervaren re-integratieconsulenten op een positieve manier aan het herstel, met oog voor de totale mens. Zo krijgt uw werknemer nieuw perspectief op zichzelf en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het opgebouwde dossier voldoet aan de Wet verbetering Poortwachter.

Vitaliteit en activatie

Parallel aan de activiteiten gericht op terugkeer naar werk, loopt het vitaliteitsprogramma. Al binnen twee weken na aanmelding kan uw werknemer instromen in een groep op de vaste locatie in Utrecht. Twaalf weken lang komt de groep twee keer per week samen om met elkaar te bewegen, te leren en te werken aan vitaliteit en gedragsverandering. De groep biedt bovendien een veilige en positieve setting om gelijkgestemden te ontmoeten.

In het vitaliteitsprogramma zetten we in op de pijlers van Positieve Gezondheid en werken we volgens de bewezen methode van Intelligent Bewegen. Met doelgerichte oefeningen werkt uw werknemer aan de fysieke, mentale en emotionele groei. Dit verkort (dreigend) langdurig verzuim, zodat uw werknemer op een duurzame manier naar werk kan terugkeren.

Specificaties van het complete 2e spoortraject:

  • Totale duur: zes maanden.
  • Duur vitaliteitsprogramma: drie maanden.
  • Inclusief MBTI (vragenlijst + feedback gesprekken)
  • Prijs: € 4.500 (excl. btw)
  • Locatie: Regio Midden Nederland.
  • Traject en rapportages conform aan de Wet verbetering Poortwachter.

Over de initiatiefnemers

Re-integratie in Actie is een samenwerking van Percuris en SPAT Verandert. Percuris heeft vijftien jaar ervaring met begeleiding naar werk en complexe re-integratievraagstukken. Ook is Percuris een gecertificeerd partner van het UWV voor jobcoaching en re-integratie van werknemers. SPAT Verandert is specialist in duurzame gedragsverandering en biedt beweeg- en vitaliteitsprogramma’s aan in het bedrijfsleven, de zorg, de overheid en het onderwijs. Door bewegen en persoonlijke coaching slim in te zetten, helpt ze uitgevallen werknemers weer vrolijker, fitter en bewuster terug te keren naar werk. Met Re-integratie in Actie profiteert u dus van een krachtige mix van expertise en ervaring.

Kies voor méér dan re-integratie.

Meld u aan voor het traject

Privacybeleid